Filoverføring – FileSender


FileSender er løsningen for deg som trenger å sende store filer. Tjenesten sørger for enkel overføring av store filer ved bruk av nettleser. Filene kan overføres til én eller flere mottakere. Tjenesten har blitt testet med filer på opptil 1000 GB.

FileSender sørger for enkel overføring av store filer ved bruk av nettleser. Filene kan overføres til én eller flere mottakere. Tjenesten har blitt testet med filer på opptil 1000 GB. FileSender er et sikkert og praktisk alternativ, for eksempel når sending av store filer som e-postvedlegg ikke vil fungere. Tjenesten produseres i sin helhet innenfor norsk UH-sektor, og norsk lovverk ligger til grunn.

Hvem kan benytte tjenesten: 

Forskere, studenter, forelesere, administrativt ansatte og andre i UH-sektoren kan benytte Filesender.

Forutsetninger: 

For å ta i bruk FileSender må virksomheten være tilknyttet forkningsnettet, med Sikt som internettleverandør. 
Virksomheten må være en Feide vertsorganisasjon

For å sende filer må brukere benytte Feide-innlogging for å få tilgang til FileSender. For at andre skal kunne motta filer, må brukeren invitere gjestebrukere
Mottaker kan være hvem som helst.

Beskrivelse av tjenesten: 

FileSender sørger for enkel overføring av store filer ved bruk av nettleser. Filene kan overføres til én eller flere mottakere. Tjenesten har blitt testet med filer på opptil 1000 GB. FileSender er et sikkert og praktisk alternativ, for eksempel når sending av store filer som e-postvedlegg ikke vil fungere. Tjenesten produseres i sin helhet innenfor norsk UH-sektor, og norsk lovverk ligger til grunn.

FileSender er et sikkert og praktisk alternativ, for eksempel når sending av store filer som e-postvedlegg ikke vil fungere. Tjenesten produseres i sin helhet innenfor norsk UH-sektor, og norsk lovverk ligger til grunn.

Med FileSender kan du:

 • Dele filer av enhver størrelse med en moderne webleser som støtter nødvendig HTML5-funksjonalitet. Per i dag er Safari, Chrome, IE og FireFox de mest brukte
 • Maksimal størrelse per fil er per i dag satt til 250 GB. Ta kontakt dersom dette bør økes
 • Dele filer med størrelse opptil 2 GB med eldre weblesere (alle weblesere som lar deg se på YouTube. Flash behøves)
 • Sende filer til 100 mottakere samtidig
 • Ha filer tilgjengelige for nedlasting i opptil 180 dager

Slik sender du filer via FileSender:

 1. Gå til filesender.uninett.no
 2. Logg på med Feide
 3. Skriv inn e-postadressene til mottakerne av filene (mottakerne kan være med eller uten Feide-konto)
 4. Skriv inn emne (subject) og en beskjed (message) til mottakerne
 5. Velg utløpsdato (valgfritt, maksimalt 180 dager, standard settes til 20 dager)
 6. Last opp de filene du ønsker å sende
 7. Kryss av for at du godtar betingelsene for tjenesten
 8. Trykk «Send»

Systemet lagrer filene og sender en melding til mottaker med lenke til filene. En kopi av meldingen sendes til deg. Mottakeren klikker på lenken for å laste ned filene. Når dette er gjort sendes det en bekreftelse til deg.

Dersom du ønsker en nedlastingslenke du kan dele i stedet for å sende epost med lenke, så gjør du følgende i stedet for punkt 3. og 4. i beskrivelsen over:

 •  Merk av i boksen "Get a link instead of sending to recipients", følg deretter stegene fra 5. og ut. Du vil da få opp en lenke til nedlasting av filene dine som du kan dele for eksempel i et team eller en chat. 

Kostnad: 

Tjenesten finansieres årlig ved direktefakturering til den enkelte virksomhet gjennom betalingsmodellen.

Bestillingsinformasjon 

For mer informasjon om bestilling kontakt Sikt.

Organisering av tjenesten

Sikt leverer tjenesten. USIT ved Universitetet i Oslo står for den tekniske tjenesteleveransen. Data mellomlages i USITs maskinrom.
 


Share: Share to LinkedIn Share to Facebook Share by mail Share to Twitter