Filesender oppgraderes: raskere overføring og kortere lagringstid


Filesender er en tjeneste som sørger for enkel og sikker overføring av datafiler opp til 1000 GB. Tjenesten oppgraderes 27. juni.

Mer effektiv og robust tjeneste etter oppgradering

Mandag 27. juni kommer det ny Filesender på filesender.uninett.no. Dette er en stor oppgradering, og tjenesten forventes å bli mer effektiv og robust. Måten du laster opp og sender filer blir i all hovedsak som før. Du som bruker tjenesten må regne med noen forsinkelser mandag morgen, men pågående filoverføringer skal overtas sømløst av den nye tjenesten. I prinsippet skal ikke brukere merke noe til oppgraderingen, bortsett fra at bestilling av nye opplastinger eller nedlastinger blir stengt en stund. Det skal ikke være nødvendig å restarte opplastinger, de skal plukkes opp igjen automatisk etter at oppgraderingen er ferdig.

Lagringstid kortes ned

Mange brukere har brukt Filesender som lagringstjeneste for å ha store filer tilgjengelig for nedlasting over lengre tid. Det blir ikke mulig fra høstsemesteret starter. Rundt 15. august vil maksimal lagringstid kortes ned fra 180 dager til 21 dager. Grunnen er at mange og langvarige lagringer sprenger kapasiteten til tjenestens egentlige rolle som er å overføre filer.
Har du behov for lagring av større filer så oppfordrer vi deg til å ta kontakt med virksomheten du jobber i og melde fra om behov for en fillagrings-tjeneste.


Del: Share to LinkedIn Share to Facebook Share by mail Share to Twitter